Idag kan Hyundai visa upp de första designintrycken från företagets nya SUV, Tucson. Bilen tar över Hyundai ix35:s plats i SUV-sortimentet och kommer att premiärvisas under motormässan i Geneve den 3 mars.
Hyundais chefsdesigner Peter Schreyer säger: - Vår nya kompakta SUV är ett stort kliv framåt för Hyundais varumärke globalt. Nya Tucson har en kraftig och atletisk design och karaktäriseras av flytande ytor, kraftiga proportioner, skarpa linjer och – viktigast av allt – Hyundais hexagon-formade grill.
Det starka, sportiga SUV-utseendet är förstärkt av en upprätt siluett och släta linjer. I fonten sitter den kromade hexagon-formade grillen, som har blivit synonymt med Hyundais senaste modeller. I anslutning till grillen sitter ett strålkastar-kluster som ger en kraftfull framtoning.
Sedan Hyundai introducerade sin första Santa Fe i början av 2000-talet har bolaget sålt över en miljon SUV:ar i Europa och blivit en av de större aktörerna på SUV-marknaden.
Länk till en video som Hyundai producerat och som visar den första skissen av Hyundai Tucson med kommentarer från Peter Schreyer http://www.gestrikemagasinet.se/videos/view/hyundai-ix35-blir-hyundai-tucson
Den officiella världspremiären av Hyundai Tucson sker under Hyundais presskonferens på motormässan i Geneve den 3 mars i hall 1.
Bilvarhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle.
- Hyundai är starka på SUV-marknaden och gör att vi kan erbjuda ett komplett och uppskattat SUV-program för våra kunder, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil.

Hyundai Bilar AB, http://www.hyundai.se, bildades 1990. I Sverige har Hyundai idag 85 försäljningsställen och 111 serviceverkstäder landet runt.
Hyundai Motor Company startade sin verksamhet 1967 och är nu Koreas ledande biltillverkare med försäljning i 186 länder via 5 300 återförsäljare. 2013 såldes 4,7 miljoner Hyundaibilar världen över och Hyundai Motor Company är världens fjärde största biltillverkare. Hyundai har idag 12 bilfabriker; tre i Korea, tre i Kina, Indien, Turkiet, USA, Tjeckien, Ryssland och Brasilien.
Se även http://www.hyundai.se