Titelrollen Sote, Jörgen Appelgren, med Anna Witwicki i rollen som Sigrid

Hyttan blir åter plats för historiskt skådespel

15/5 kl. 22:44

Denna gång är det historien om Stigman Sote och hans rövare som en gång härjade i Ödmårdens nästan ogenomträngliga skogar. ”Det är nog sex år sedan nu vi framförde ett drama här och av denna storlek.” säger Christian Löf, en av Norrsundets Arbetarteaters egna dramatiker som står för det nyskrivna manuset. Men i juli i sommar fylls hyttan åter.

  • Regissören Jessica Andersson instruerar liggande Björn Pettersson och Ingrid Thyr
  • Logga

Stigman Sote är legenden om en fredlös adelsman som lever på flykt under tidigt 1300-tal och som snart finner sig förälskad i en mö i bygden Fagernäs. Men föreställningen handlar framför allt om människorna runt dem. ”Olycklig kärlek, ja. Men också äventyr och drama i en het blandning, och med lite komik såklart. Jag hade gärna kallat den för en föreställning för hela familjen, men de allra yngsta får nog ta och stanna hemma.” tillägger Jessica Andersson, som står för regin, också aktuell med sommarens musikaliska lustspel "Stålfjäder & Sidenband" på Högbo i sommar. ”Det känns väldigt spännande att få ge manuset liv tillsammans med vår ensemble på denna fantastiska spelplats.”

Det är fjorton aktörer, nya och gamla ansikten från runtom Gästrikland. Skådespelarna, någon från Åshammar, en annan Valbo och Norrsundet är i spridda åldrar och med olika teatererfarenheter. ”Det är nu två månader kvar till premiären, vi har precis inlett repperioden och det känns riktigt bra. Vi har långt kvar men det är en fin grupp som vi jobbar med och ett erfaret produktionsteam.” Christian Löf instämmer ”Riktiga eldsjälar, så detta kan bara bli riktigt bra!”

Föreställningen spelas i Axmar Bruk och är ca 2 timmar och 30 minuter lång med paus. Det är nio föreställningar som ges mellan den 8-22 juli och kan komma innehålla en del våldsscener och innehåller också nyskriven musik av Viktor Ståhl.

JV Musik & Teater

Medlem sedan 2016-07-07

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng