Gävle-Brynäs-Tre-Ankare Rotaryklubb arbetar målmedvetet för att anpassa verksamheten till en förändrad värld. Den första delen i det arbetet har varit en medlemsenkät för att få en uppfattning om hur medlemmarna ser på klubben och de har också haft möjlighet att lämna förslag.
41 av 62 medlemmar har svarat på enkäten. Enkäten presenterades av Torbjörn Edlund på klubbmötet den 16 februari på BaraVara.
Frågorna:
1. Vilket är viktigast med klubbmötena? 32 st tycker att samvaron på lunchmötena är viktigast och 9 st föredragen.
2. Hur tycker du att samvaron fungerar? 28 st tycker att samvaron fungerar bra, 5 st mycket bra och 6 st att den kan förbättras.
3. Vad tycker du om maten? 31 st tycker att maten är bra, 6 st mycket bra
4. Vad tycker du om föredragen? 26 st tycker att föredragen är bra, 5 st mycket bra och 8 st att de kan förbättras.
5. Tycker du klubbmöten ska förändras? 26 st tycker att klubbmötena är bra som de är, 4 st vill ha kvällsmöten och 10 st tycker att det ska förekomma studiebesök.
6. Om du uteblir, vad är orsaken? Tidsbrist är orsaken för 22 st medan 5 st tycker att måndag är fel dag. 12 st har andra orsaker.
De som svarade på enkäten hade också en hel del förslag för att göra klubbmötena mer attraktiva. Några av förslagen
Klubbmöten:
- Vi är medlemmar för det som Rotary står för. Jag tycker nog att det minsta vi pratar om på våra möten är just Rotary. Vi skulle behöva lyfta Rotaryinnehållet och göra det mera synligt.
- Skapa ett bra välkomnande när man kommer till klubben.
- Fler yngre medlemmar.
- Mer kulturinriktade föredrag.
- Fortsätt med dagens variation.
- Lite mer varierande och olika teman på föredragen.
- Satsa på integration.
- Heder åt krögaren som alltid tillhandahåller två rätter, fisk och kött.
- Mer grönsaker och vegetariska rätter
- Salladsbordet kunde varieras.
- Ring gärna upp medlemmar som uteblivit länge och bjud med på ett klubbmöte.
- Ett lunchmöte med ett samtal om klubbmöten, föredrag m.m. Hur når vi de medlemmar som inte deltar i lunchmötena? Kan vi göra Rotary mer synligt genom publika arrangemang och i så fall vilka? Samla in bidrag till projekt med hjälp av lotterier? Samarrangemang med andra organisationer?
- Kan vi göra Rotary mer synligt genom publika arrangemang och i så fall vilka? Bidrag till projekt med hjälp av lotterier? Samarrangemang med andra organisationer?
- Viktigt är rekrytering av ännu yrkesverksamma från olika yrkeskategorier.
- Skall vi öka intresset för nya medlemmar bör vi nog, förutom Rotary-idén, vara inriktade på att medlemmarna ska ha mer yrkesmässig nytta av medlemskapet genom att vidga nätverket inom yrkes- och affärslivet.
En hel del intressanta synpunkter och förslag! Styrelsen ska gå igenom svaren på nästa styrelsemöte den 16 april och sedan lägga fram förslag till medlemmarna som underlag för en diskussion på ett klubbmöte om vilka vägval vi ska göra.