- Det har varit helt fantastiskt, säger verksamhetsansvarige Nalle Rydstrand. Vi är mycket glada att kunna presentera så bra och spännande föreläsare. Att det sedan kom så många besökare, mer än 500 samt att vi även sätter rekord i antalet utställare, är ju helt fantastiskt!

Dagen startade med att deltagarna fick lyssna på Kajsa Nordborg och höra deltagarna i morgonsoffan diskutera Hållbarhet i Samhället.
Efter lunchen höll Daniel Mendoza ett fängslande föredrag om konstruktivt engagemang och medveten optimism.
Under medlemsmötet på eftermiddagen presenterades flera nya effectare och årets effectare 2014 fick diplom samt att Joe Formgren presenterade den nya versionen av medlemsmatrikeln och hur alla medlemmar samtidigt kan skapa artiklar och material till den gemensamma tidningen och nyhetsbreven.
Besökarna röstade fram årets UF Alumni företag vilket blev Modernic Consulting AB som drivs av Anna Eriksson. Hon prisades av alla utställare samt fick ett års medlemsskap i affärsnätverket effect plus, värde 12.000 kronor.
Eftermiddagen avslutades med ett starkt och personligt föredrag av "världens starkaste man" Magnus Samuelsson som berättade om motivation och inspiration. Därefter avslutas dagen med en gemensam middag med underhållning av showgruppen Hits for You.


Några röster från deltagare om vad som gjort störst intryck och vad de haft störst nytta av från effect+dagen?

– Jag hade en fantastisk dag med många nya spännande affärskontakter. Jag blev imponerad av hur bra organiserat det var och hur effect+dagen har växt på så kort tid. Inspirerande!
Nina Barzey, Bsmart Legal Juristbyrå


– Det största intrycket från effect+dagen var entusiasmen som fanns hos många av företagarna som visade upp sina företag och produkter. Här fanns en entusiasm och stolthet som kändes inspirerande. Gävle och Gävleborg kan ibland uppfattas som ett grått och färglöst område, fyllt av problem och svårigheter. Men denna dag märktes det att det också finns mycket liv och framåtanda i området. Kändes inspirerande och livgivande att möta människor och samtala med dem. Den absolut största nyttan var att möta andra människor och föra samtal. Att bli sedd av andra och att se andra.
Peter Stjerndorff, Svenska kyrkan


1000 tack för en intressant och givande dag! Respect för effect.
Andréas Näsman, Gävle kommun


Ooooootroligt bra idag på effekt+dagen. Kul!
Mikael K Andersson, Mäklarhuset


– Tack alla för en riktigt bra dag och tack effect för det fina priset. För oss på HomeMaid var det en strålande dag och vi gjorde en massa affärer direkt på plats och skapade många nya fina kontakter som någon gång i framtiden kommer att skapa nya affärer!
Helen Andersson, HomeMaid


– Det är roligt att så många företagare har uppmärksammat effect+dagen som en bra mötesplats för att knyta kontakter och göra affärer. Det är en bra möjlighet att visa upp sitt företag oavsett om företaget är stort eller litet, alla har samma möjlighet. För oss är det årets viktigaste dag (lokalt) då vi har så många möjligheter att knyta kontakter på en och samma dag, under lite lättsammare former.
Lillie Persson, Coffee Center


– Störst intryck var mängden besökare och utställare, dessutom en bra spridning av företag. Trimtex mål med effect plus+ är att öka vår kännedom lokalt. Det tror jag vi gjorde på effect+dagen och kommer göra genom effect plus+.
Lasse Flach, Trimex


– Jag delar föredragshållaren Daniel Mendozas mening med att försöka se saker lite mer åt det positiva. Alldeles för många har en negativ inställning till mycket t.ex. i det vardagliga livet.
Det jag tog till mig från dagen är att ingenting kommer för givet. Om du ska synas så gäller det att du är på tårna hela tiden. Slappnar du av så försvinner du, man ska ta mer plats.
Anders Blomqvist, OBM-Gruppen


– Det är alltid så givande föreläsningar att ta del av, vilka ger reflektioner och energikickar. Dessutom mötet med alla glada och härliga människor, både nya och gamla bekantskaper. Mötet mellan människor och energitillskottet från både föreläsningar och aktiviteter tar jag med till ”vardagens” arbete.
Karin Sundberg, Samhall


– Den positiva stämningen bland utställare och besökare. Trevligt och spännande att träffa så många nya människor. Möjligheten till ett utökat kontaktnät och att kunna påverka för en ökad kännedom om Midroc. Jag har faktiskt bokat träff med två av de nya kontakter jag fick under dagen.
Ola Jonsson, Midroc


– UF Alumni vilka underbara och unika företagare. En stor eloge till dom och UF. Samt det stora antalet människor från olika affärsverksamheter som jag träffade. Hur kul och spännande som helst och bra glöd hos företagen.
Samuelsson var en annorlunda bild av en framgångsrik idrottsman som överfört sin vilja att vara framgångsrik inom idrott till affärsvärlden och teamets betydelse för att lyckas. Kanon!
Ulf Borbos, Movexum


– Först och främst att känna glöden och få träffa så många likasinnade människor och företagare under en och samma dag, människor som är beredda att lyfta och kämpa för bra saker i vår region.
Leendet på läpparna när jag lämnade konserthuset nöjd och belåten, lätt trallande på gamla godingar som Hits for You framförde under middagen, det gav mig energi för flera dagar framåt!
Peter Ågren, Gävligt Gott


– Det största intrycket är nog att eftersom alla är där av samma anledning upplever jag att det är väldigt enkelt att få kontakt med andra företag. Alla vill göra affärer. Alla är glada och positiva. Vi bokade ett möte med en potentiell kund veckan efter effect+dagen.
Eva Brolin, EC time

– Störst intryck gjorde självklart Magnus Samuelsson. Han var stor! Störst nytta var alla samtal med andra människor. Inblick i andra organisationer, goda råd och delade erfarenheter. Man skapar en trygghet genom att nätverka. Det inte jag vet och kan- kan alltid någon annan.
Tina Sjödin, Manpower


– Den stora uppslutningen! Så mycket folk från så många branscher! Det var intressanta föreläsningar med viktiga budskap men det som gav påtaglig nytta var att vi knöt till oss viktiga kontakter inför framtiden.
Pelle Jonsson, Svensk Webbhandel


– Att få möta min jämlike (iaf längdmässigt och nästan tyngden med) Magnus Samuelsson. Så jordnära och trevlig att lyssna på och vilka roliga historier han hade. Med en envishet som hans så kan man nå långt, vilket han är ett levande bevis på, wooow! Med målmedvetenhet och god kamratanda (bröderna Samuelssons resa) så kan du försätta berg och uträtta riktigtt tunga saker.
Ulf Wiik, DB Schenker

– Störst intryck gör trots allt alla deltagare och utställare som gång på gång ställer ut med samma entusiasm och glädje och det finns en värme och gemenskap som gör att det finns ett mervärde i att vara medlem i effect plus+. Det var också fantastiska föreläsare som berättar sina storys och det var också bra. Daniel Mendoza gjorde oss väldigt berörda. Han gjorde ett starkt intryck.
Störst nytta som jag tog med mig från dagen var att jag äntligen fick träffa vår nya Näringslivschef Andreas Näsman, nu finns det ett stort hopp om att vår kommun kommer att göra allt för företagarna.
Veronica Stjärnström, Assistanspartner

– Kul att se hur duktiga nätverkare våra UF-alumner är samt hur bra nätverksplattform nätverket kan vara för nystartade företag. Våra UF-alumner som var med på plats fick med sig buntar av nya kontakter i form av visitkort.
Hanna Engström Löwenborg, Ung Företagsamhet Gävleborg


– Otroligt trevlig med så många personer på plats. Åter så är det bra föredrag som ger en inspiration. Många delar ur föredragen ger mig en tankeställare vare sig det gäller affärsnytta eller rent personliga tankar om hur man kanske bör tänka eller göra med sina närmaste, arbetskamrater och vänner
Robert Pettersson, 4sign.se



Fler bilder kan effect+medlemmar se på följande länk: https://www.facebook.com/groups/357750490953034/