Det var ett glatt och förväntansfullt gäng som kom till B-hallen på tisdagseftermiddagen för att få prova på att åka skridskor. Med på plats fanns ledarna Kristian Nervik Nilsen och Petter Olsson som visade barnen vad de skulle göra.
– Tänk på att åka med böjda knän, säger Petter Olsson. Då har ni mycket bättre balans.

Kristian och Petter visar övningar som barnen ska prova och ta efter. På ett långt led åker skridskor både framlänges och baklänges. Det kan vara lite trixit ibland att hålla balansen samtidigt som man ska göra övningarna. Men det är ett tappert gäng som om och om reser sig upp och fortsätter att åka. Efter en välbehövd vätskepaus blir det lite friåkning med puck och klubba innan det blir dags för en avslutande match. Det blir en jämn kamp där resultatet slutar oavgjort. Rödkindade och skrattande avslutar de passet. Hela vägen tillbaka till omklädningsrummet pratas det om dagens träning.

– Har ni haft det bra idag? frågar Petter och Kristian. Då kanske ni vill komma tillbaka igen nästa vecka?

Svaret de får är ett rungade JA.

Fotnot: Som en del i verksamheten En bra start, startade Brynäs IF "Hockey för alla".
Tanken är att ge fler barn och ungdomar möjligheten att testa på att åka skridskor samtidigt som de ska få en meningsfull aktivitet med förebilder som ledare.
Barnen kommer till Gavlerinken Arena och får under en timme testa på att åka skridskor tillsammans med ledare från Brynäs IF. Barnen får låna skridskor och utrustning på plats.

För mer information se http://www.brynas.se/