– Var med och ge stadens lag ett rejält stöd, nu fyller vi arenan, hälsar idrottsbekantingen Marco Bäcker som är en av eldsjälarna bakom lagets satsning i den högsta serien inför årets säsong.

Säsongen 2014-15 var GGIK tillbaka som nykomlingar i Allsvenskan, i stora delar samma unga lag kryddat med en av landets bästa målvakter från IK Sirius, Tobias Steineck samt backen Emil Söderström från Balrog som skulle plugga i Gävle, U19 aktuella Erik Söderström född -96, Jonte Hedström och Jesper kom hem igen efter en kort sejour i IK Sirius samt Robin Johansson och Victor Olsson tillfördes truppen.

Större delen av alla s k innebandyexperter var överens, Gävle GIK åker ur, våra belackare vädrade morgonluft. Målet var så klart att hålla sig kvar och lite skämtsamt sattes 27 poäng upp som nödvändiga för att laget skulle hålla sig kvar. Det målets nåddes dock ganska snart då laget radade upp segrar på segrar och plötsligt ledde man Allsvenskan, Alexander Larsson och Simon Cederström ledde poängligetoppen!

Nya mål måste sättas upp, man kunde ju inte spela nästan halva säsongen utan något nytt mål, målet blev topp 4, och skulle vi ändå försöka nå det så är det bäst att bli topp 2 för då skulle man få 2 hemmamatcher i slutspelet.

Gävle GIK slutade 2:a bakom hårdsatsande topplaget Djurgården.

Kvalet inleddes borta mot Tyresö/Trollbäcken som besegrades först borta och sen hemma på Träffen inför en knökfull arena. Samtidigt slås favorittippade Djurgården överaskande ut av Järfälla IBK och plötsligt sä är det kvalfinaler mellan Gävle GIK och Järfälla IBK!?

Finalspelet inleddes borta mot Järfälla som siffermässigt körde över GGIK med hela 8-3. GGIK räknades åter ut igen, Järfälla kände doften av åtrvärda SSL. Men som så många gånger tidigare visade detta talangfulla lag en otrolig kraft och moral, inför ett överfullt Träffen som nästan fanatiskt hejade fram laget till en nästan lika stor seger som man förlorat med helgen innan, 7-3. Det var kvitterat i matcher!

Söndag, finaldag... Oj vad nervöst! Järfälla tar precis som tidigare kommandot inledningsvis och leder med 0-2 i början av andra perioden.
Men, som så många gånger tidigare kommer laget igång, turbon började laddas och när Adam Lundgren sätter 1-2 så kändes det som taket på gamla Träffen skulle lyftas av! Taket låg kvar men GGIK lyfte sig ytterligare ett snäpp och man tog mer och mer över matchen och en kvittering låg i luften. I början av den 3:e perioden kommer så det förlösande målet av Alex Larsson så de sista skruvarna i taket börjar krokna, 2-2!

Sen blir det mer och mer ett ställningskrig, inget av lagen vågar riktigt gå på offensiven fullt ut. Det blir sen 10 min sudden men inget lag kan avgöra.

Straffar väntar! Har man anlag för hjärtinfarkt så är detta en fruktansvärd fara, spänningen var total. Joel Högberg, Oliver Frykman och Tobias Steineck ser till att Gävle GIK vinner, man inte bara vinner man ser till att Gävle GIK hamnar på SSL kartan, Svenska Superligan till Gävle?? Ja plötsligt kommer nu SSL cirkusen att rulla in till Gävle!!

Källa: http://www.ggik.se/ggik-herr

För mer information kontakta:
Gävle GIK
Brynäsgatan 28
802 84 Gävle
Mail: kansliet@ggik.se
Hemsida: http://www.ggik.se
Facebook: gavle.gik@facebook.com
Twitter: @GGIK_Herr