Något 100-tal GIF-supportrar hade sökt sig till Strömvallen, som bara är tre allsvenska fotbollsmatcher från att ersättas av nya Gavlevallen. Precis som förra året hade GIF svårt att få hål på Brage, trots flera chanser i första halvlek. Brage var effektiva och Emil Johansson kunde göra 0-1 för gästerna i den 16:e minuten.
I pausen sökte sig publiken till klubbhuset där det serverades varma drycker. Bernt Björk satt kvar på läktaren tillsammans med brorsan Kent Björk. Bengt var slitstark och duktig back i GIF medan Kent spelade i Brynäs. Båda var dock inne på att Brage så lång var det bättre laget.
I andra halvlek gjorde GIF sex byten och det blev bättre fart på deras anfallsspel. Men bolluslingen ville inte in i målet trots flera fina lägen. Brages målvakt var duktig men han hade också hjälp av stolparna. Men Brage var effektivare för på sin andra målchans gjorde Christian Eissele 0-2! Men Anders Bååth hade i alla fall kalufsen i ordning och nickade in reduceringen till 1-2.
Men det var ändå intressant att se nyförvärven, som Martin Rauschenberg, och andra nykomlingar i truppen och bland de senare särskilt Jacob Hjelte och Tshutshu Tshakasua Wa Tshakasua!
Det är alldeles för tidigt att dra några slutsatser av hemmapremiären, det var samma visa förra året med förluster mot både Sirius och Brage och det gick ju bra. Det som talar för att Gefle IF till och med ska kunna hamna högre upp i år är stora, eftersom truppen är nästan intakt jämfört med förra året när det var uppåt 10 nykomlingar i gruppen!
Sen fick vi ju se den nya dräkten i aktion också!

Text och foto: Torbjörn Edlund