Det är två killar som efter 60 år av missbruk äntligen står på fyra stadiga fötter. Jacob Gordin och Håkan Hemlin genomför nu en dröm som de för några år sedan bara inte trodde skulle bli sann. De öppnar upp sina hjärtan och berättar om sina liv och besökarna får vara med på en timmes resa som går i 150 knyck!
– Detta är en kamp varje dag, vi lever här och nu och hälsa är en färskvara, berättar Jacob Gordin. Besökarna är en del av vårt tillfrisknande genom att vi får berätta den här storyn från bakgården och djupet av våra hjärtan för dem.

Föreställningen som fått mycket uppmärksamhet och spelats på flera platser i landet är en känslomässig berg-och-dal-bana med ett mycket lyckligt slut. ”Fragment från två liv” är en resa genom Håkans och Jacobs liv från deras barndom till ”vuxen” ålder med manus och regi utav Susanne Ruthström som är verksamhetschef på Lättings i Gävle. Fragmenten har färglagts med både skratt och gråt. Musiken är en stor del i dessa båda killars liv och det blir det naturligtvis en hel del av. Några gamla låtar men även en del nyskrivet material. Håkan framför naturligtvis monsterhiten "Vandraren", men i en helt ny tappning där texten får en annan innebörd och gåshud garanteras.
– Hela konceptet börjar ta riktigt stora proportioner så vi får se vad det här tar vägen, berättar Håkan som numera bor i Stockholm. Dessutom är det otroligt kul att få göra den här grejen med Jacob då vi i princip vuxit upp tillsammans. Så det känns verkligen som att få "komma hem" när vi skall uppträda i Gävle igen. Dessutom så är ju de flesta av våra historier från trakten så många kommer att känna igen sig.

För att få balans i livet har fysisk träning blivit en av flera viktiga faktorer så numerade umgås de både i gymet, på golfbanan och i löparspåret.
– Det är svårt att hänga med Jacob när vi springer, berättar Håkan. Han är grym där men har blivit så pass spinkig att jag är i alla fall den starkaste av oss.

Foto: Thomas Edde Edlund

För mer information se: http://www.hemlingordin.se

Fakta: Biljetter släpps 22 april och hämtas i Gävle konserthus biljettkassa.