Det finns många populära tjänstebilar och Subaru är en av dem som har bästa ryktet på marknaden när det gäller driftsäkerhet eftersom de har Sveriges mest nöjda bilägare enligt Vi Bilägares stora kundnöjdhetsundersökning, AutoIndex! Subaru ökar starkt på företagsmarknaden och en av orsakerna till det är naturligtvis 4-hjulsdrift, en problemfri och bränslesnål Boxermotorn samt 3 års Fri Service.
En bil med låga driftkostnader och hög driftsäkerhet är en riktigt bra affär för både företag och förare och inte minst för miljön.
- Vi har just nu ett mycket förmånligt erbjudande när det gäller företagsleasing, som vi anpassar efter kundens behov, säger Niclas Falkenström, försäljningschef på Bilvaruhuset Dahlboms Bil.
Subaru Outback har utrustats med X-Mode, som gör det lättare för föraren att köra på besvärliga vägar och i terräng. Systemet är kopplat till gasreglage, växellåda och bromssystem och assisterar på hala vägar och i uppförsbackar. X-Mode har även Hill Descent Control, som bromsar bilen automatiskt i utförsbacke och gör färden trygg och kontrollerad.
Större och lättlastade utrymmen
Det är lätt att lasta i och ur nya Subaru Outback eftersom bagageutrymmet är lättillgängligt och har stor lastkapacitet. Med fällda baksäten sväljer bilen 1.848 liter. Outback är också en stark dragbil med en dragvikt på 2.000 kg.
Högsta säkerhet som standard
Som standardutrustning har Outback EyeSight, som backar upp och assisterar om föraren brister i uppmärksamhet eller om trafiksituationen ändras så snabbt att man inte hinner reagera. EyeSight läser av trafikmiljön och kan "se" om det är något i vägen och sedan agera på olika sätt för att undvika olyckor.
Bränsleeffektiva motorer
Outbacks drivlina är uppdaterad och motorerna klarar kraven för miljöklassning enligt Euro 6b. Outback finns med två motoralternativ:
• 2.5i – Bensinmotorn ger 175 hk och 235 Nm.
• 2.0D – Boxerdieseln levererar 150 hk och 350 Nm.
Körning
Outback har den senaste generationen av automatlådan Lineartronic som standard. Lineartronic kan även växlas manuellt via paddlar på ratten.
Välutrustad från grunden
Subaru Outback är välutrustad redan i grundutförande med bland annat X-Mode, Start-stopp-system (2.5i), 10-vägs eljusterbar förarstol, LED-halvljus, 17-tums aluminiumfälgar, Bluetoth, regnsenor, sju airbags, EyeSight mm.
– Subaru Outback är väldigt uppskattad av våra företagskunder eftersom man får mycket bil för pengarna, säger Niclas Falkenström.