I en marknads Index rapport Q1 2014 ingår data från 150 länder, och undersökte appar från Google Play och iOS App Store. Rapporten omfattar inte Amazon App Store, som för närvarande är mer populär bland android-utvecklare än Googles marknadsplats.

Volymen av Android apps nedladdningar växer för närvarande, till följd av en explosiv tillväxt på tillväxtmarknader, inklusive Mexiko (en ökning med 75 % ), Turkiet (en ökning med 9 %), Brasilien, Ryssland, och fler. Rapporten visade att etablerade marknader som i USA och Storbritannien fortsätter inkomstskillnaderna att minska.

Google Play intäkterna ökade med cirka 55 % jämfört med samma kvartal föregående år. I Sydkorea var de på andra plats i index marknaden förra året. Det är nu nummer tre, efter Japan och USA.

Storbritannien bidrog också till intäktstillväxt, efter att ha vunnit 35% kvartal jämfört med samma kvartal året före, efter att ha ökat nästan 55% från Q3 till Q4 2013.

IOS App Store tillväxt är till stor del delvis på grund av att Kina och USA, även om vissa mindre marknader, bland annat Vietnam och Sydafrika, också visar vinster. Apple avslutade en affär tidigare i år för att få iPhone till China Mobile, som är Kinas största operatör (de har över 700 miljoner abonnenter).

För närvarande står spel för över 75% av App Stores intäkter. Spelen fortsätter att dominera, och är den högsta intäkt för app-tillväxt.

Andra populära intäkts appar i butikerna, inkluderar meddelandetjänster apps som WhatsApp, Facebook, samt nyheter och tidningen apps, verktygsprogram, anti-virus program och mycket mer.