Klubbdirektör Eva von Schéele-Frid hälsade närmare hundra företagare välkomna och inledde med att presentera en förstärkt laguppställning även i organisationen. Att mångårige Brynäsveteranen Per "Dallas" Dahlström numera arbetar för föreningen är välkänt. Men att Sven Engwall, även han tidigare på Brynäs, gör comeback efter en sejour på sju år i Brynäs fick nog en och annan att höja på ögonbrynen. Magnus Lindmark är också tillbaka och kommer att ansvara för matcharrangemangen och VIP-byn samt att Marie Berggren rekryterats till försäljningssidan.
Magnus berättade om den nya fotbollsarenan och alla de möjligheter den nya arenabyn Gavlehov som invigas nästa säsong kommer att innebära.

Försvarsklippan Anders Wikström som även han understöder marknadsavdelningen i den nya organisationen berättade om hur föreningen inklusive elitverksamheten vill göra Gävle bättre genom socialt ansvarstagande. Förutom att fostra egna Giffare att utvecklas både som fotbollspelare och människor läggs stor vikt vid att skapa en meningsfull tillvara för både barn och ungdomar där alla får vara med. Fotboll är världens största idrott och inom Gefle IF är hela 900 barn och ungdomar aktiva. Det är således en mycket stor mötesplats där man använder fotboll som plattform och språk för lyckad integration. Målsättning är att genom detta och ett antal sociala projekt i egen och andras regi vara med och skapa ett bättre Gävle.

Därefter presenterades laget inklusive alla nyförvärv och nye tränaren Roger Sandberg fick berätta om sin karriär, syn på fotbollen och förutsättningarna inför säsongen.
Han gjorde ett mycket sympatiskt intryck och berättade om hur han hoppades kunna utveckla det offensiva spelet och samtidigt behålla det bästa av den framgångsrika spelmodell som i många år under Pelle Olssons ledning har hållit laget kvar i den högsta serien.

Det var sammanfattningsvis en intressant och mycket positiv sammankomst som avslutades med en gemensam mingelbuffé där både styrelse, spelare och alla samarbetspartners livligt diskuterade de 15 fotbollsfester som skall genomföras under avslutningsåret 2014 på Strömvallen.

För mer information se: http://www.gefleiffotboll.se