Det är 54 år sedan Erik Pettersson startade sitt företag. På 60-talet hade han en verkstad för både bilar och verktyg på Nordost men det fanns mer högtflygande planer så Erik byggde en ny och mycket större anläggning på Kryddstigen som blev inflyttningsklar. De nya lokalerna gjorde att han också kunde börja sälja verktyg och maskiner för alla möjliga ändamål.
”Om du inte vet riktigt vad det är för pryl du behöver, gå till Pettersson på Kryddstigen så vet han vad det är och på vilken hylla den finns.”
Roger Ericsson, Atlas Copco, har haft Petterssons Mekaniska som kund i fem år och är säker på sin sak: - Erik Pettersson unik, dels med alla artiklar som han håller reda på och dels är han en duktig säljare sålt massor av Kobra, Atlas Copcos klassiska borr- och bilningsmaskin.
Idag ryms över 60.000 olika artiklar varav många reservdelar till båtmotorer, motorsågar, pumpar mm som slutade tillverkas för väldigt många år sedan. Största fokus ligger förstås på att serva alla slags moderna maskiner.
För en man som börjar arbetsdagen redan vid 6-tiden och åker hem vid 10 på kvällen finns det ju bara ett alternativ när man ska fira sin födelsedag och det är på firman förstås! Många av leverantörernas representanter ville komma och gratulera så då passade Erik på att ordna en mässa också!
På kvällen kom cirka 60 inbjudna gäster till partytältet som byggts upp på innergården. Gästerna bjöds på kycklinggrillspett och lämpliga drycker som Dick Sundman hade ordnat. Egons kvartett underhöll med vacker sång och roliga texter. Festföremålet blev hyllad på alla möjliga sätt. Eftersom det är svårt att komma på någon bra present till en person som har 60.000 artiklar på lager så hade de flesta med sig blommor. Det passade bra för en person som verkligen gillar blommor och vars far och farfar var trädgårdsmästare!
Men alla var nöjda – särskilt ”födelsedagsbarnet”!