Det är Reyner Harris på Digitalspecialisten som skapat det nya systemet och den goda nyheten är att årskostnaden för beställningstjänsten på GloriaFood är lägre än månadskostnaden på Onlinepizza!
- Jag har funderat på det här problemet ganska länge eftersom kostnaden för restaurangerna kan vara väldigt betungande, säger Reyner Harris.
Dessutom måste de som anlitar Onlinepizza vänta på pengarna för maten eftersom betalningen går via dem. Det kan handla om 15-30 dagars väntan vilket blir ytterligare en belastning för restaurangen.
- Med vårt system kan de antingen välja att kunden betalar vid hämtning eller med kort eller betaltjänst via Internet, vilket innebär att de har pengarna direkt eller senast efter ett par dagar, säger Reyner Harris.
Beställningstjänsten läggs in på restaurangens hemsida som en länk eller via en app. Systemet kan också anpassas till de olika restaurangernas behov. I grundutförandet går beställningen till restaurangens surfplatta som är ansluten till Internet och där beställningen alltid hamnar med ett pling. Vill restaurangen ha en utskrift av varje beställning så går det att ordna. Restaurangpersonalen bekräftar till kunderna när beställningen beräknas vara klar, men man kan också välja när man vill hämta maten. Eller om den tjänsten finns, när man vill ha maten utkörd. På jobbet kan man beställa lunchmaten på fikarasten för leverans till exempel klockan 12!
- Vi har fått in spontana förfrågningar både från restauranger i Gävle och från andra ställen, säger Reyner Harris. Det finns redan idag internationellt intresse för systemet.
Quickin i Valbo är anslutet till GloriaFood och där är man väldigt nöjd med det.
- Det fungerar väldigt bra och känns tryggt för oss och vi känner större frihet, säger Hasan Ay, ägare till Quickin. Vi betalar en fast avgift och vi behöver inte betala något extra.
Beställning kan göras via deras hemsida http://www.quickin.nu/ där man också kan ladda ner en app för beställning via mobilen!
Det ska bli intressant att följa utvecklingen av GloriaFood!

Mer info: http://digitalspecialisten.se/gloriafood/