Ranger EV har 30 hästkrafter under huven och har tillräcklig kraft för att kunna bogsera en mindre bil! Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Polaris i Gävle.
– Vi har en Ranger EV för provkörning, säger Niclas Falkenström, ansvarig för Polaris på Dahlboms Bil. Vi har fått flera förfrågningar från företag som behöver en eldriven fyrhjuling för bland annat parkskötsel.
Ranger EV kan köras med drift på ett, två eller fyra hjul. Maxlasten på flaket är nästan 230 kilo och max släpvagnsvikt 680 kilo. RANGER EV är tyst, avgasfri och passar perfekt som en inomhustraktor i stallet eller i ladugården. Den är också näst intill underhållsfri. Polaris unika system ON-DEMAND frikopplar automatiskt framhjulen när de roterar snabbare än bakhjulen, det vill säga när bakhjulen tappar fästet och slirar så kopplas driften på framhjulen in. Maskinen blir därmed stabilare och mer lättmanövrerad, likväl mindre slitage på däck och underlag, till exempel gräs.
– Eftersom Ranger EV är traktorregistrerad kan den köras både i staden och i skogen, säger Tomas Andersson, ansvarig för Polarisbutiken. Det är en speciell känsla att glida fram helt ljudlöst!