Ingemar Dunker, Roffe Bergh, Micke Finell och Svante Grundberg startade Radio Nattsudd på Radio Gävle 102,7 tisdagen den 2 maj 2017.

Full fart med mycket surr på Radio Nattsudd

7/5 kl. 22:45

Sedan den 2 maj har Radio Nattsudd tagit över Cityradions sändningstider på frekvens 102,7. Det är nattsuddaren Svante Grundberg som tillsammans med musikprofilerna Micke Finell och Ingemar Dunker som håller låda alla vardagar mellan klockan 11.00 till 16.00.

De håller till i Radio Gävles lokaler inne på Folkets Hus som numera även kallas Centralteatern och har nu tagit över den verksamhet som varit Cityradion där Bosse Sundström sänt från sitt hem i Bohus sedan 1991. Till sin hjälp har de gamle diskjockeyn och mediaprofilen Roffe Bergh som sidekick.
Idén föddes i och med att Svante Grundberg nyligen flyttat till Gävle och kände de regionala "musiketörerna" sedan tidigare. Svante personligen garanterar rykande inaktuell men smal kvalitetsmusik i form av blan annat blues, country, tidig rock´n roll och jazz.

Programidén är att de delar upp programtiden mellan sig i ungefär lika stora delar även om både Svante och Ingemar anser att Micke håller på lite längre än dem. Exakt schema är inte fastställt men vi som lyssnat kan konstatera att det är både rörigt, roligt och riktigt underhållande. Vi har tagit temperaturen på herrarna efter första sändningsveckan och de verkar vara odelat positiva.
Hur har då första veckan varit?
– Ja, första veckan swishade verkligen förbi (Svante). Jag tycker det har varit skitkul (Ingemar). Fantastiskt roligt (Micke)!

Har det hänt något oväntat?
– Ja, häromdan kom en stund när inget oväntat hände. Det var oväntat (Svante). Jag stängde av CD-spelaren mitt i en låt istället för att trycka ut den andra cd´n, men då klev erfarenheten in och jag babblade på tills problemet var löst (Micke). Näe… (Ingemar).

Vad tycker ni har varit svårast?
– Att själv hantera spakar, reglar och knappar är nytt för mig. Tekniken är min fiende. Fast fuckin’ up is my business, så det får ingå i konceptet, ha ha (Svante). Svårast är att prata rent så att alla ord uttalas rätt och tydligt, jag tränar på det (Ingemar)! Jag tycker att det svåraste är att man lätt glider iväg och drömmer sig bort mellan låtarna (Micke).

Vem tycker du har gjort största (eller roligaste) tabben och vad var i så fall det det?
– På tabbfronten är det stenhård konkurrens. En och annan svavelosande ed har väl gått ut när man glömt att dra ner regeln till mikrofonen. Många ”va fan nurå”-knappar att försöka undvika (Svante). Jag hade ett långt utlägg om en svensk grupp som heter The Kooks. När musiken börjar så är det Rod Stewart - Fel, fel, fel (Ingemar)!

Vad har ni då fått för olika typer av respons?
– Så j-a befriande! Kör så det ryker (Svante)! Bara bra respons so far (Ingemar). Det är många hurra rop på byn och stan! Folk önskar att vi fortsätter lira rock´n roll (Micke).

Vad får ni in för typ av önskemål på låtar då?
– Sam Cooke, Howlin’ Wolf och Alison Krauss. Folk har god smak här i stan, konstaterar Svante glatt pillande på reglagen på kontrollbordet.

Radio Nattsudd sänds på frekvens 102,7 och går endast att höra via radiomottagare och inte på nätet än men det planeras för webbradio i en nära framtid.
Stationens mast ligger i Skogmur liksom P4 Gävleborg och sändningarna når ut med en radie på 8 mil vilket gör att räckvidden idag når till platser som Ockelbo, Hofors, södra Hälsingland och långt ner på Uppsalaslätten.
Men sändningarna kan man lyssna på i efterhand worldwide på stationens hemsida http://www.radionattsudd.se

Bildtext: Ingemar Dunker, Roffe Bergh, Micke Finell och Svante Grundberg startade Radio Nattsudd på Radio Gävle 102,7 tisdagen den 2 maj 2017.

Joe Formgren

Joe Formgren

Medlem sedan 2007-04-21

Joe Formgren är reklamman och marknadsförare. Grundare av Gestrike Media AB och delägare i Precis Reklam AB.
Förutom tidningutgivning, reklampro... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng