I Subaru Boxer-CNG växlar man enkelt mellan gas- och bensindrift med en knapptryckning. Gasen förvaras i tankar under golvet i bagageutrymmet och man tankar i ett separat påfyllningsrör som sitter innanför tankluckan.
Subarus gastankar är specialtillverkade av kompositmaterial som, förutom den låga vikten, är betydligt säkrare än konventionella gastankar av stål. Beroende på modell och gaskvalitet har en Subaru Boxer-CNG upp till 40 mil räckvidd på enbart gas, vilket tillsammans med den ordinarie bensintanken kan ge en total räckvidd på drygt120 mil!
Fördelar med Subaru Boxer-CNG som tjänstebil:
1) Maximal räckvidd. Bensintanken behålls intakt, vilket ger både flexibilitet och marknadsledande total räckvidd. Gastankarna inkräktar minimalt på lastutrymmet.
2) Maximal lastkapacitet. Trots en räckvidd på nästan 40 mil med enbart gas rymmer bagageutrymmet hela 426 liter.
3) Minimal vikt. Gastankarna i Boxer-CNG är tillverkade av komposit, vilket innebär att den tillåtna maxlasten minskar minimalt. Konventionella ståltankar väger nästan dubbelt så mycket.
4) 40 procent reducering av förmånsvärdet!
5) Fem års befrielse från fordonsskatt!
Subaru Boxer-CNG finns i modellerna Outback och Legacy.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru i Gävleregionen sedan det populära bilmärket introducerades i Sverige.
- Subaru Outback och Legacy är väldigt populära tjänstebilar och särskilt som Subaru Boxer-CNG, säger Christer Dahlbom, VD Dahlboms Bil. Det är driftsäkra bilar med unik räckvidd med både gas och bensin och till det väsentligt lägre förmånsvärde!