Veckans kanonväder gör att man önskar sig en nymålad husfasad där hemma. Och än har vi några dagar på oss inför hösten! Här kommer några handfasta råd när det gäller val av färgkvalitet.

Färg som färg, tänker man och plockar med sig färgburkar från störtskyltningen av realisationserbjudanden.
Och då har man redan minskat livslängden på sin målning av fasaden med många, många år!

Förutom att livslängden krymper, kan mögelsvamp snabbt förändra utseendet av fasaden på ett sätt som vi inte alls tycker om!

Här kommer ett tänkvärt inlägg:

"Vis av tidigare fasadmisslyckanden lyssnade jag den här gången på Pelle Lindholm, erfaren färghandlare på Happy Homes butiken i Sandviken:

- Något förenklat kan vi tala om ett A- och ett B-sortiment när det gäller färg. Den hinna som A-färgen bildar när den torkar, är så tät att den håller i minst 15 år, om underarbetet utförts professionellt, säger FärgPelle.

- Om man förstorar och jämför färgerna i mikroskop, så kan man se att A-färgerna bildar ett tätt skikt, medan B-färgernas beståndsdelar inte sluter ihop tillräckligt tätt."

För att ditt hus ska få ett extra tåligt fasadskydd, och en vacker kulör som håller länge, har vi ett nytt, komplett målningssystem.

Det består av Grundolja, Trägrund och Akrylatfärg. Ett miljövänligt, vattenburet system som ger heltäckande fasadskydd på upp till 15 år på nya träytor.

Gör så här:
Grundolja - paneländar torktid 15 min.
Trägrund - torktid 24 tim.
Akrylatfärg - Möglar inte. (Referens Folksams Sverige Test.)

Glöm inte underarbetet – eller: Lej bort jobbet och få garanti på utförandet!

Precis som när du går till tandläkaren eller frisören, kan du nu beställa tid hos Happy Homes i Sandviken, för att få hjälp med planering, material och hantverkare – och alltihop i en enda offert med tidplan!

Tänk också på att jobbet blir bäst om det görs proffsigt nu, av dig eller hantverkarna, än under en dyrköpt semestertid.

Besök gärna och prata med FärgPelle och hans kollegor på Happy Homes i Sandviken för mer information:
026-27 51 08
http://sandviken.happyhomes.se/vara-tjanster/fasadmalning/

Gå med I vår kundklubb och få fler tips!

Happy Homes Butiken är Sandvikens äldsta färghandel, som öppnades år 1950 i Örta. Butiken finns numera på

Industrivägen 18, Sandviken

Där arbetar vi (FärgPelle Lindholm tillsammans med 3 anställda.)
Pelle har över 20 års erfarenhet från färg- och laboratoriearbete.