Utvändigt noteras ny front med mer markerad grill och nydesignade fälgar. Även interiören har fått sig ett lyft med ny design på mittkonsolen, nya material och högglansigt svart ”piano-lack” på de paneler som tidigare var silverfärgade. Forester förses också med en ny multifunktionsratt som gör att föraren har alla viktiga reglage inom bekvämt räckhåll.
Från och med utrustningsnivå XS blir Forester först ut i Subaru-familjen med att erbjuda kurvljusfunktion på halvljuset. Nytt i Forester är också värmeslingor i ratten och eluppvärmt baksäte.
Forester är Subarus bäst säljande modell globalt sett, medan den i Sverige ligger tvåa efter Outback. Sedan 2015 klättrar modellen dock raskt uppåt och närmar sig Outback i försäljningsstatistiken.
Även Subaru XV kommer att uppdateras med bland annat ny front, klarglasoptik på bakljusen, nya fälgar, ny ratt och nya material i interiören. Som grädde på moset får stolarna kontrasterande sömmar i orange.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Subaru i Gävleregionen sedan 1982, när det populära bilmärket introducerades i Sverige.
– Subaru är en fantastisk bil och det är en glädje för oss att kunna erbjuda våra kunder en så tillförlitlig bil, som dessutom ligger i framkant när det gäller utvecklingen av sina modeller, säger Christer Dahlbom, vd på Dahlboms Bil.