I och med lanseringen av sin senaste modell, den nya generationens i20, fortsätter Hyundai Motor Europe sina framgångar i det europeiska B-segmentet, där man sålt nästan en miljon bilar sedan 2002. i20 har utvecklats till att bli en av företagets bästsäljare! De mest centrala målen för den nya modellen är att kunna erbjuda en bil som tilltalar en bredare publik i Europa, att ytterligare utveckla varumärket och befästa Hyundais position som en europeisk biltillverkare..
Nya i20 har designats och utvecklats i Europa med tre nyckelfaktorer den europeiska marknaden:
● Klassledande kupéutrymme
● Avancerad teknologi med komforthöjande funktioner
● Unik och renodlad design
Den tredje generationen av Hyundais bilar i B-klassen markerar ett viktigt framsteg för företaget sedan Getz presenterades 2002. Den nya generationens i20 är trogen principen att alltid leverera mer värde än vad kunden förväntar sig, vilket också visades med den nya i10 och ix35. Presentationen av den nya i20 innebär att hela Hyundais modelprogram i Europa har förnyats under de senaste fem åren!
Nya generationen i20 presenterades på Paris Motor Show 2014 i oktober, samma månad som produktionen startade och nu är det alltså dags för den svenska marknaden lördag 31 januari!
Längre, lägre och bredare än den föregående modell blev resultatet för den nya generationens i20, som utvecklats vid Hyundai Motors europeiska Design Center i Rüsselsheim i Tyskland.
Nya i20 är byggd på en ny plattform med större hjulbas, som ökats med 45 mm till 2 570 mm vilket ger mer utrymme för passagerare. Klassledande kupéutrymmen – sammanlagt 1 892 mm benutrymme fram och bak – gör nya i20 genuint femsitsig och med ett 326 liter bagageutrymme, bland det största för storleksklassen.
Nya i20 har också försetts med ny teknologi som ger komfort som normalt förknippas med större bilmodeller. Bilens panorama-soltak ökar volymkänslan och ger föraren en högre bekvämlighet. Soltakets främre del går att öppna eller ”tiltas”, för att släppa in naturligt ljus och frisk luft. Andra bekvämligheter som nya i20 erbjuder är bl.a. en fullt integrerad backkamera.
Den nya generationen i20 finns med tre olika Hyundai ”Kappa” bensinmotorer och två ”U-II” diesel. 1,4-liters bensinmotorn är nyutvecklad.
Bilvaruhuset Dahlboms Bil är återförsäljare för Hyundai i Gävle.
- Det ska bli spännande att kunna visa den nya i20 för våra kunder eftersom modellen har blivit så populär, säger Christer Dahlbom, vd för Dahlboms Bil.