Det är dags för tränare och spelare att uppdatera uppvärmningsrutinen för sej själva och laget för att hålla prestationsförmågan hög under hela matchen.

En långsam lågintensiv uppvärmning som pågår under en kortare tid leder till en lägre grad av fysisk trötthet under träning och match och resulterar i en högre kraftutveckling under den inledande fasen.

Längden på uppvärmningen kan påverka resultatet på fysisk prestation på samma sätt som om intensiteten är för hög under uppvärmningen.

Att värma upp för länge eller för lång tid innan matchen startar är mindre verkningsfullt och den skadeförebyggande effekten har ifrågasatts i flera vetenskapliga studier.

Kroppstemperaturen är tillräcklig efter endast 3-5 minuters aktivitet och för hög kroppstemperatur i inledningen av matchen dämpar samspelet mellan nervsystemet och musklerna med nedsatt prestations-förmåga till följd.

Uppvärmning kan vara en orsak till att lag startar eller avslutar på låg nivå. Antalet högintensiva löpningar i början och slutet av varje halvlek skiljer sig åt och kan påverkas med en kortare uppvärmning efter halvtidsvilan.

Stretching under uppvärmning har en nedsättande effekt på muskelstyrka, kraft och explosiva rörelser där hela idén med att träna sej för att bli starkare och snabbare kan gå förlorad för att uppvärmningsrutinen är gammaldags och inaktuell.

I framtiden kommer publiken att bua ut laget under uppvärmningen för att uppvärmningsrutinen är gammal och förlegad och inte sätter laget i rätt prestationsläge inför matchen.

Idrott & Kunskap

All Sport & Idrott

WEBCOACH FOTBOLL
http://webcoach.se/pages/view/fotboll


Niclas Carlson Strength and Conditioning
coach -IFAF World American Football Team

http://www.niclascarlson.se

WEBCOACH
http://www.webcoach.se

TRÄNA MED WEBCOACH SPORT
http://sportidrott.se/readers/view/trana-med-webcoach-sport

Gilla på Facebook http://www.facebook.com/pages/All-Sport-och-Idrott/10888090915438


Kiropraktor Niclas Carlson kommer från Gävle och är Högskoleutbildad och legitimerad av Socialstyrelsen. Niclas Carlson är tidigare t.f rektor och en av grundarna av Skandinaviska Kiropraktorhögskolan. Niclas är licensierad fystränare genom Riksidrottsförbundet RF och Bosön och ingår i RF-Elit som utbildare av RF specialförbund som vill skapa prestationer av världsklass vid internationella mästerskap. Niclas Carlson är utvecklare av tjänsten Webcoach Hälsa och Sport för resultatstyrd träning på nätet som fått internationell uppmärksamhet och belönats av Statens Innovationsmyndighet Vinnova. Niclas Carlson är också Strength & Conditioning coach för IFAF World Team -Världslaget i amerikansk fotboll samt fys och utvecklingsansvarig i Svenska Amerikanska fotbollsförbundet sedan 2005 och utbildare för Svenska Ishockeyförbundet i Träningslära och Hockeyatletism. Niclas Carlson ingår i utbildningsutskottet för Gästriklands ishockeyförbund sedan 2014 och samarbetar med agenter och agenturer för hockey, basket och fotboll och hjälper spelare över hela världen att prestera på topp. http://www.niclascarlson.se