Wasaskolans minivariant bars då in i hagen på Slottstorget som ett inte alltför tokigt surrogat. Den var faktiskt riktigt välbyggd i år så det såg i alla fall lite mysigt ut med lillbocken på plats. Men som om det inte vore nog med elände tog det ju inte många dagar innan någon illvillig bilist mejade ned den lilla oskyldiga stackaren.

Nej, nu är det verkligen dags att ta till ett riktigt krafttag. Bevisligen klarar vi inte av att vakta bocken då den sätts i brand de flesta år. Men det är nu det är dags att ta fram Superbocken! Med en effektiv ram av lätt metall, står vår starke stand in och bara väntar på att få se dagens ljus och sprida sitt eget över Gävles stjärnfyllda kvällshimmel när mörkret fallit in.

Klarar vi av att skicka en träkopia till Kina för att bära blomsteruppsättningar så måste det väl vara hur enkelt som helst att montera ihop en riktig stålbock redo att rycka ut när, eller då om, vår kära halmbock åter går upp i rök.
Här snackar vi en riktig framtidsbock i fullständig Terminatorklass. Utrustad med juleljus i miljösmart led och laddad med laserteknik för en magnifik ljusshow blir detta en visuell upplevelse och turistmagnet i klass med vattenfyrverkerierna vid hotell Bellagio i Las Vegas.
För att krydda på härligheten med örongodis så blir den audiovisuella upplevelsen ett samklang med Rådhusets klockspel som kör extra mycket julmusik hela december.

Så till nästa år igen, står han där vår gamle vän
och kanske även Superbocken vi inte sett än…

God Jul & trevlig läsning

Joe Formgren
med kollegor
Gestrike Magasinet

PS. Ordet är fritt - och ditt. Publicera mera du också på
http://www.gestrikemagasinet.se