Dags att slopa IKEA?

27/9 kl. 22:18

På många sätt är IKEA fantastiskt. När jag bodde utomlands var det alltid härligt att komma “hem” för en stund genom att kliva in på IKEA. Ofta dekoreras varuhusen utomlands med stora, vackra posters av hemlandet och eftersom att alla varor har svenska namn så är det extra kul att gå runt där och förklara för utlänningar varför man i all världens namn vill döpa en lampa till typ “Årstid”. Så klart blir det även ett stopp i restaurangen för att glupskt sluka i sig en stor portion köttbullar med lingonsylt.

Men IKEA använder sig även av en smart strategi genom sin restaurang. Genom att sätta billiga priser på maten så kan man säga att kunderna hjärntvättas. Vägen till människans hjärta går som bekant via magen, och vi alla är intresserade av att äta. När vi ser de billiga priserna för en portion lax med potatismos så tänker vi, undermedvetet eller medvetet, att hela stället i sig är billigt.

Är IKEA verkligen så billigt? De flesta som åker till IKEA gör kanske det med vetskapen om att det mesta finns där. Jämför man dock med Jysk, Rusta och flertalet andra butiker så inser man ganska snabbt att prisskillnaden är hårfin. För mig personligen så skulle jag inte handla mina möbler, eller annan inredning heller för den delen, på IKEA. Av den enkla anledningen att det är så TRÅKIGT.

Varuhuset är enormt, man går ju för fasen vilse där inne. Bra, säger vissa. Jag föredrar en mindre, mysigare och personligare butiksupplevelse. När vi väl talar om personlighet så är det den enskilt största anledningen till varför jag ej skulle spendera mina pengar här. IKEA är ju totalt katastrofalt om man vill ge sitt hem någon slags personlighet. När jag kommer in till ett hem som är inrett med bara IKEA-möbler så tänker jag direkt: “Varför i hela fridens namn har ni inte rest någon annan stans i världen än till IKEA-varuhuset?”

Känner ni er träffade? Lugn, det finns fortfarande hopp. Mina tips är att försöka hitta mindre, lokala och tilltalande inredningsbutiker. På detta sätt kan du skapa ett unikt hem, på ditt egna vis, istället för att låta storföretagen bestämma vad som ska stå i ditt vardagsrum när du bjuder hem vänner och familj.

Se även till att res mycket! Att visa upp saker i hemmet från olika resor intresserar väldigt många. Dessutom är prylarna kul att ha som minnen! Slutligen skulle jag även beställa lite egna saker, eller till och med skapa dem själv om du kan och har tid för det. En hembroderad tavla är väldigt personligt, precis som en målning som gjorts efter dina egna direktiv och önskningar. På nolltid kommer ni ha ett nytt, sprudlande hem. Fullt med identitet.


http://nypost.com/2015/06/03/how-ikea-uses-food-to-trick-you-into-buying-furniture/

http://kontorsstolen.com/

Ajonsson

Medlem sedan 2017-09-27

Nej

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Senaste nytt

Hjälp

Stäng