Här kommer obligatoriska utbildningar att genomföras med nya kunder och distributörer från olika länder för att de ska kunna certifieras som behöriga att hantera och montera Cibes produkter. Lokalerna är skräddarsydda för att kunna genomföra kurser efter olika behov och önskemål.
- Med ett eget utbildningscenter kan Cibes Lift Group erbjuda flexibla utbildningspaket, säger Lars Kronberg, produktionschef på Cibes i Gävle. Utbildningarna är också viktigt i vårt arbete för att säkerställa kvalitén för våra slutkunder.
Sedan tidigare är det erfaren personal som ansvarar för kurserna där fabriksvisning och kontakt med supportteamet är en viktig del i produktförståelsen.
Cibes utbildningscenter kommer att generera många Gävlebesök, både svenska och utländska delegationer! Den 13 november kommer den första gruppen från distributören i Estland.
Cibes Lift Group tillverkar hissar för både offentlig och privat miljö, som plattformshissar, kabinhissar och trapphissar. Många av hissarna används för att öka tillgängligheten och det kan handla om både vanliga bostäder och lyxvillor i till exempel Saudiarabien! Cirka 80 procent av produktionen exporteras, men målet är att öka andelen till 90 procent
2012 flyttade Cibe in i lokalerna på Utmarksvägen efter att ha funnits i Järbo under många år. Företaget har försökt underlätta flytten för personalen, bland annat genom att erbjuda gratis buss från Järbo och Sandviken till Gävle. Idag är det landsvägsbuss eller egen bil och en hel del samåkning som gäller.
- I stort sett all personal som följde med vid flytten jobbar kvar, säger Lars Kronberg. Vi lägger också stor vikt vid trivselfrågor och att all personal skall känna sig delaktig.
I Cibes utbildningscenter finns två konferensrum så att olika grupper kan utbildas efter eget behov och på det språk som är aktuellt. En del har med sig egna tolkar och annars finns ju flera möjligheter i Gävleregionen.
- Vi ser gärna att det är flera distributörer som kommer samtidigt så kan de även utbyta erfarenhet, säger Johan Nygren, utbildningsansvarig.
- Med bra utbildning kan våra distributörer arbeta med större självförtroende och med högre kvalitet, säger Jens Hoffman, eftermarknadschef. Dessutom minskar trycket på vår tekniska support!
Med en egen hiss i villan ökar man bekvämlighet och tillgänglighet för både boende och gäster, samtidigt som marknadsvärdet höjs.
- Kostnaden för en hiss mellan två våningsplan i en villa behöver inte kosta mer än 150-160 000 kronor, säger Lars Kronberg.
En intressant tanke, onekligen!

Mer info: http://www.cibeslift.com/
Utbildningscenter: http://www.svenskpress.se/wwwdocs/_common_media/user_files/1542/67.pdf