En ny flaggskeppstelefon konstruerad för sport och arbete utomhus, och för den som söker både högklassig prestanda och skydd mot de fyra elementen

Cat Phones tillkännager i dag lanseringen av Cat® S50, en stryktålig och högklassig 4G-smartphone som är utvecklad särskilt för att användas utomhus och i krävande miljöer – den perfekta följeslagaren vid extremsporter och arbete utomhus.

S50 är vattentät och dess bildskärm kan användas med våta fingrar. Den är reptålig, dammtät och klarar mer än bara lite stötar och skrapningar. Den har en fyrkärnig processor (1,2 GHz) som kör senaste versionen av Android (KitKat) med tillgång till Google Play. Med andra ord kompromissar den varken med prestanda eller tålighet.

”För att hitta en mobiltelefon som lämpar sig för utomhusbruk har man länge varit tvungen att kompromissa med antingen telefonens funktioner eller dess tålighet”, säger Oliver Schulte, vd på Cat Phones. ”Så är inte fallet med S50, som erbjuder alla funktionaliteterna hos en högklassig smartphone och samtidigt den nivå av skydd och tålighet som man förväntar sig av Cat-varumärket.”

Oavsett om den används i skidbacken, på cykeln, på ett fjäll eller på en byggarbetsplats så klarar S50 av alla sorters utmaningar. Blöta, kalla, dammiga eller smutsiga miljöer – ingenting är ett hinder för S50:s höga smartphoneprestanda... Inte ens att släppas på betong.

S50 är också den första Cat-telefon att säljas med Cat Phones App Store förinstallerad, en katalog med över 1 000 handplockade appar. Den organiserade samlingen – som rymmer allt från välkända och populära appar som Skype och Endomondo till mer nischade, men lika användbara, appar som CHECD – gör att användare av Cat-telefoner inte behöver leta igenom de 1,2 miljoner apparna på Google Play för att hitta det som de söker. De tusen mest relevanta apparna för arbetet eller fritidssysslan finns nu bara ett snabbt klick bort i Cat Phones App Store.

Schulte tillägger: ”En aktiv livsstil eller en vardag utomhus kräver att man tar med sin telefon till miljöer som de flesta enheter inte är avsedda för. På Cat Phones har vi sett behovet av en mobiltelefon som är gjord för att bli en oumbärlig följeslagare vid denna sorts aktiviteter och miljöer – i stället för att stuvas undan i en påse eller ryggsäck. Cat S50 är en telefon som alltid kan vara med i händelsernas mittpunkt.”

S50:s tåliga konstruktion matchas av högpresterande ljudteknologi för en oöverträffad ljudupplevelse, utvecklad av företaget Waves som har tilldelats priset Technical GRAMMY Award®. Denna teknik ger bättre lyssnarupplevelser även utomhus, för allting från spel och filmer till musik eller röstkommunikation över nätet.

S50 är uppföljaren till den bästsäljande tåliga telefonen Cat B15Q, och är utrustad med snabbare processor, större bildskärm, förbättrad standbytid, bättre bildhantering och anslutbarhet, till exempel en 8MP-kamera och 4G-kompatibilitet. Telefonen säljs i många olika färger, bland annat ”skog” och ”chiffer”, allesammans inneslutna i stötdämpande gummi och med ett pris på 479 euro.

S50:s specifikationer
• Android™ (4.4) KitKat
• Vattentät, kan användas med våta fingrar
• Dammtät, IP67-certifiering
• Militär standard (MIL SPEC) 810G
• Repskydd
• 4,7 tums okrossbart Gorilla®-glas 3
• 8MP-kamera med blixt och HD-video
• 4G LTE
• 16 timmars samtalstid
• 8 GB lagring. Stöd för mikro-SD-kort upp till 64 GB.


För mer information, besök http://www.catphones.com.

Bilder:
https://www.dropbox.com/sh/ajvj3wy0fehfotg/AACyvpgdyZrYT5j3jGIOzswDa?dl=0

Besökare på IFA är välkomna till Cat Phones monter 109, hall 4.2, där de får möjlighet att själva pröva den nya S50-enheten innan den når butikerna.

Om mobila enheter och tillbehör från Cat Phones
Varumärket Cat står för pålitlighet, hållbarhet och kvalitet. Cat:s DNA finns i alla mobiltelefoner och mobiltillbehör från Cat som säljs av Bullitt Mobile – den globala licenstagaren för Cat-telefoner och tillbehör – och erbjuder gränslösa upplevelser med robust mobilitet. En ny produkt skapades för trådlös kommunikation som tillgodoser de många varierande behoven i en krävande livsstil.

Lär dig mer om hur Cat:s telefoner och tillbehör tillverkas på http://www.catphones.com.