– Vi tror att det blir rekordpublik i Gävle, sa Dennis Roskvist, VD på Compass Fair som anordnar Bomässan.
Både utställare och besökare verkar vara väldigt nöjda med Bomässan så arrangörerna kan känna sig nöjda i år också! Den nya belysningen och bredbandsuppkopplingen fick också beröm!
Hans och Marcus Frisk, Nordic Heating, ställer ut vedkaminer och skorstenar.
– Vi säljer våra kaminer och egentillverkade skorstenar Biomodul över hela Sverige och även på export, säger Hans Frisk. Men Bomässan fungerar jättebra för att nå den lokala marknaden.
Spa och Bad ställer ut både pool, som står ute vid entrén, och spabad. Carina och Ove Ohlsson passade på att prata med Johan Karlsson om den pool de ska installera nästa år.
– Vi har sålt otroligt bra i år, bästa någonsin, och det beror till stor del på att vi är med i Bomässan och att vi satsat på annonsering i Gestrike Magasinet, sa Bo Karlsson, VD på Spa och Bad i Gävle. Det är ju egentligen fel säsong för pooler, men efterfrågan är så stark att kunderna beställer och betalar handpenning för att komma igång så tidigt som möjligt kommande säsong.
Erikshjälpen hade fått stort utrymme av Bomässan eftersom det är en ideell förening och hela överskottet går till sociala och humanitära insatser utomlands och i Sverige. Det var stort intresse för deras second hand, bland annat såldes en plyschtiger som ser ut som den i Grevinnan och Betjänten!
– Allt vi ställer ut är till salu men så vi kan inte lämna ut varorna förrän på söndag när Bomässan stänger, sa Elenor Nyrönen, Erikshjälpen. Eller också kan man hämta i vår butik på S Skeppsbron i Gävle.
Hos ESS1 visade man exempel på fina trädgårdsanläggningar.
– Vi försöker inspirera våra kunder att redan börja förbereda sig för nästa år, sa Johan Edin, ESS1.
Seved och Birgitta Wahlman från Jäderfors besökte Bomässan för första gången och passade på att prata hus med Jörgen Lundborg, Anebyhusgruppen: - Vi tittar på hus och allt som hör till bygget både inne och ute. Bomässan är ju väldigt fin!
Ola och Birgitta Ericsson tittade på fönster hos Bra fönster: - Det finns mycket intressant att titta på och vi funderar på att byta fönster.
Gerd och Lars-Göran Holtby pratar luftvärmepump med Stefan Knief, Kylservice i Sandviken. – Det kanske är dags att byta vår luftvärmepump och då passar vi på att kolla här, sa Lars-Göran Holtby.
Rönngrens introducerar egenimporterad granit och marmor till bland annat kök och badrum.
– Vi har ju varit med på Bomässan varje år sedan starten, säger Anders Rönngren. Tidigare har Bomässan bara varit på våren och då är det mer våra produkter och tjänster inom mark och trädgård vi fokuserat på, men nu är det roligt att visa Gävleborna andra spännande produkter som vi har.
Ung Företagsamhet var också representerat på Bomässan, bland annat hade Felicia Eriksson och Julia Brandt-Gustafsson, iFix, en egen monter. De säljer en silikonmassa som man kan använda för att laga glasögon, förstärka elkablar mm.
– Det har varit bra intresse och vi har sålt mer än förväntat, sa Felicia Eriksson. Vissa kulörer har till och med tagit slut.
Seppo och Ann-Mari Saari har besökt Bomässan flera gånger: - Det är roligt att kolla på alla intressanta produkter och få bra tips. För några år sedan köpte vi på Bomässan en eltoa till fritidshuset!
Nina och Patrik Mårtensson var intresserade av kamin och besökte Petter Mörck i Eldabutikens monter: - Bomässan är mycket bättre än mässan som var i Sandviken förut!
Billy och Anja Hansson pratade RUT-tjänster med Ann-Sofie Orrsten och Ingrid Ruthström, Städtjänst.
– Det har varit bra med besökare både fredag och lördag, sa Ingrid Ruthström.
Brynäs Glas visade också en intressant produkt, räcken av rostfritt stol och glas.
– Det har varit intresse för både räcken, fönsterbyte och inglasningar, sa Micke Söderström.
Leif Kerro, Fiskarhedenvillan, fick besök i montern av Susanne och Jonas Hjelm, som ska bygga hus.
– Vi har fått många bra tips på Bomässan och som vi kommer att ha nytta av när vi bygger vårt hus, sa Jonas Hjelm.
I montern för Samhällsbyggnad Gävle fanns kommunalrådet Roger Persson för att svara på frågor om bland annat översiktsplan 2030 för Gävle kommun.
– Det här är ett bra tillfälle att möta Gävlebor och diskutera samhällsplanering, sa Roger Persson. Jag vill också lyfta fram kommunens tre främsta mål till 2030, att vi ska bli en av Sveriges bästa miljökommuner, en tillväxtmotor i regionen samt att vi har attraktiva livsmiljöer.
Tapio Kontijärvi på Mockfjärdsfönster var nöjd med kundtillströmningen.
– Vi brukar få minst 15-25 bra kontakter varje Bomässa och det blir nog 25 när Bomässan stänger på söndag.
Hos Villaägarna var alla nöjda med besökarnas intresse för att bli medlemmar. Sture och Gun Carlberg var också intresserade.
– Det är trevligt med Bomässorna med bra urval av utställare, sa Gun Carlberg.
Lindholms Möbler har också börjat sälja Spabad. Johan Wengrud och Carolina Boström var nöjda med intresset.
– Det har varit en bra Bomässa för oss, både när det gäller möbler och spabad, sa Johan Wengrud.
Petra Edqvist, Värmepumpcenter, pratar värmepump med Anna Pettersson och Jonas Jansson. ¨, som funderar på luftvärmepump eller bergvärmepump. – Vi ska bygga nytt fritidshus och här på Bomässan finns det jättemycket information som vi är intresserade av, sa Anna Pettersson. Det är som en godisaffär med bra info!
Helen Jansson, Homemaid, var nöjd med Bomässan: - Vi har fått boka in både fönsterputsning och hembesök!
Leif Rungel och Håkan Boox besökte Gävle Energis monter och pratade om teknikutveckling med Tommy Rannström, Gävle Energi.
- För oss är det viktigt att få träffa våra kunder och informera om både el och fjärrvärme, sa Tommy Rannström. Bomässan är bra och det kommer mycket folk.
Hos Gefleborgs Flyttservice var det stort intresse för både flyttning och magasinering. Yvonne Hedberg pratade med Martin Bohlin och var nöjd. - Bomässan är toppenbra!
Anneli Scheiding tillsammans med Kenth och Albin Mineur kollade på swimmingpool utanför entrén på väg hem. - Det fanns många bra saker, inredningsböcker mm, sa Kenth Mineur. Men mer belysning borde det vara, kanske för att jag själv jobbar med det.
Linnea Bülow och Lilla Inredningsboden debuterade på Bomässan. - Det har gått bättre än förväntat och vi har sålt så bra att vi fått fylla på med varor flera gånger.
John Hjalmarsson tillsammans med Astrid och Kicki Nordin besökte Bomässan för första gången. - Roligt att gå runt och kolla vad utställarna har att erbjuda, särskilt som vi nyligen flyttat in i eget hus.
Bernt Högbom träffade vi hos Café Sarria. - Bomässan är bra och idag har jag bland annat tittat på sängar.
Heber Sarria importerar och rostar kaffe från den egna plantagen i Colombia och säljer till butiker och restauranger, bland annat Gävligt Gott.
- Jag är den enda kaffebonden i hela Skandinavien, sa Heber Sarria med ett belåtet leende. Emma Nordlund och Leif Lindström besökte Anders Lif på Garageportexperten för at prata om de portöppnare som de beställt.
- Vi har nyss kommit, men har redan hittat en hel del intressanta saker, sa Emma Nordlund.
Riksdagsman Raimo Pärsinen och hustru Maria var nöjda med besöket. - Det är roligt att besöka Bomässan, man får se lite nya grejor och bli inspirerad!
Peter Ågren, Gävligt Gott, organiserar matserveringen på Bomässan, som vanligt med ett leende på läpparna.