Det blir som vanligt många utställare från många olika branscher. Det blir också intressanta föredrag enligt seminarieprogrammet
Matte och Willy
Står du inför en renovering hemma och vill få lite experthjälp? På Bomässan får man chansen att ställa frågor direkt till Matte Karlsson och Willy Björkman från TV4:s Bygglov för att få råd och tips.
- Självklart kan vissa frågor vara svåra att besvara på plats, men vi kommer att försöka ge vägledning så att man till exempel vet vart ,man kan vända sg med sitt problem, säger Matte.
Man kan redan nu ställa frågorna skriftligt via http://bomassa.se/se/matte-willy/#contact.
Matte och Willy leder också Bomässans tävling Handy Girl +Partner, som har fått ett jättebra genomslag. Här får tjejer tillsammans med sin partner tävla om ett verktygspaket genom att delta i olika praktiska och teoretiska moment.
– Det kommer bli till att spika, hamra och mäta, säger Matte. Vi gör ingen bedömning utan de som gör det först och rätt vinner.

Grönt Boende
Intresset för energibesparing i hemmet och för vår miljöpåverkan är större än någonsin. Hur gör man och vad kostar de investeringar, som krävs för att få ned energiförbrukningen i hemmet? Hur bidrar man samtidigt till en bättre miljö och ett hållbart samhälle?
– Våra besökare ska informeras om och inspireras hur man på olika sätt kan bli ”energisnålare”, säger Mattias Kristensson, projektledare för Bomässan i Gävle. Det blir tips hur man kan göra sitt boende grönare med rätt val av produkter och tjänster, som är energieffektiva och bidrar till en hållbar utveckling.

Passivhus
Nyligen kunde TV-tittarna se hur det unika passivhuset Villa Circuitus tog sin form i SVT:s program ”Husdrömmar”. En av skaparna, Simone Kreutzer, besöker alla Bomässan i Gävle för att berätta om fram- och motgångar under byggnationen.
– Det är ett äventyr att vara med i ett TV-progam som följer en från första spadtaget och fram till inflyttning, säger Simone Kreutzer från Intressegrupp Passivhus Sverige. Energisnålt byggande anses inte speciellt sexigt, men vi vill visa att passivhus och är något häftigt, spännande och snyggt.

Delikatesstorget
På Bomässan hittar man massor av produkter som tilltalar våra sinnen och då är det väl självklart att även smaksinnet ska få sin beskärda del! I Delikatesstorget finns flera utställare med intressanta och trevliga matprodukter så att man kan passa på att köpa med sig något gott hem!

Bomässa för barnen
I Bomässans lekland kan de små besökarna roa sig med att spela spel, titta på film och pyssla. Under tiden som barnen har skoj i leklandet kan föräldrarna i lugn och ro gå runt och utforska Bomässan.
På söndagen den 6/11 kommer Clownen Mike, en perfekt dag för att besöka mässan med barnen. Clownen Mike uppträder vid två tillfällen och vid det senare får barnen möjlighet att lära sig trolla!
Den som missar hans show har chans att få träffa på honom bland montrarna på mässan!

Ballongsläpp
På lördagen, strax innan mässan stänger, släpps 200 ballonger ner från taket. I flera av ballongerna finns fina priser från som skänkts av utställare.

Som vanligt en laddad Bomässa, bara att boka in den i almanackan!