I det nya huvudpartneravtalet ingår också att Bauer Hockey fortsätter som officiell hockeyleverantör av utrustning till Brynäs IF.
– För att lyckas med våra framtida målsättningar krävs ökade resurser. Vi har arbetat fram ett nytt affärskoncept och en ny partnerstruktur för att möjliggöra just det, säger Johan Cahling vice Klubbdirektör Brynäs IF. Att världens främsta hockeyleverantör nu går in som Huvudpartner i Brynäs IF känns riktigt bra. Det visar att vi är på rätt väg och det är oerhört viktigt för föreningen att ha med sig Bauer i vårt fortsatte arbete för att vara en toppklubb i Sverige, och för att i framtiden även kunna vara med och utmana i Europa samtidigt som vi förstärker föreningens sociala arbete vid sidan av isen, säger Johan Cahling.
En bra start är en ny verksamhet inom Brynäs IF. Verksamheten är för alla barn, och ska stödja eldsjälar, ledare och lärare samt skapa konstruktiva, roliga och lekfulla aktiviteter för barnen på deras hemmaplan. Verksamheten kommer också arbeta för att få ut ungdomar i jobb. En bra start görs tillsammans med UNICEF och Brynäs IF:s starka partners och i samverkan med många andra goda krafter och föreningar.
– Vi är mycket glada över detta förnyade och utökade samarbete med Brynäs IF och En bra start, säger Marcus Johnsson, Marketing Manager, Europe, Bauer Hockey. Vi ser fram mot en spännande resa tillsammans med Brynäs IF, både på och vid sidan av isen. Barnen och barns möjligheter till en bra uppväxt ligger oss varmt om hjärtat. Det ska bli mycket intressant att se vad vi tillsammans med sådant starkt och socialt varumärke som Brynäs IF kan åstadkomma för att fler barn ska få en bra start på livet.
 
– Bauers inträde som ny Huvudpartner till Brynäs IF och verksamheten En Bra Start är en mycket glädjande nyhet. Tack vare initiativ som En Bra Start och samarbeten som detta kan många barn få den hjälp och det stöd de behöver och har rätt till, säger Per Westberg, vice Generalsekreterare UNICEF Sverige.

– Det här är förstås ett stort och viktigt avtal för Brynäs IF, och en viktig pusselbit i vårt bygge av framtidens Brynäs IF, både på och vid sidan av isen. Det är extra kul att Bauer som är världens ledande hockeyleverantör med en stark koppling till vår kärnverksamhet nu väljer att gå in som Huvudpartner och att de också aktivt vill vara med på vår nya resa med En bra start, säger Johan Cahling.

Som en del av En bra start har Brynäs IF under våren drivit ett pilotprojekt tillsammans med Aktivitetscentret Rapatac som heter Hockey för alla. Barn från Rapatac har en gång i veckan kommit till Läkerol Arena för att testa på att åka skridskor och spela ishockey. Allt under ledning av Brynäsledarna Petter Olsson och Kristian Nervik Nilsen. Utrustning och skridskor får barnen låna på plats.
– Projektet har blivit väldigt lyckat, och mycket uppskattat, både av barnen från Rapatac och våra egna ledare som varit med och jobbat med projektet, säger Johan Cahling. Det här är något som vi nu vill göra med fler, och Bauer kommer att vara en viktig aktör i det fortsatta arbetet.

– Vi brinner för ishockey, men hockeyn ses idag av många som en dyr och farlig sport. Genom att ingå i samarbetet med Brynäs IF vill vi göra ishockey tillgängligt för alla och skapa en positiv bild av spelet där ögonblick skapas och delas genom alla åldrar. Ålder, kön eller vilket land du kommer från ska inte vara ett hinder för att ta del av sporten, säger Marcus Johnsson.

Bauer Hockey är världens främsta designer, marknadsförare och tillverkare av hockeyutrustning. Företaget grundades i Kitchener, Ontario, i Kanada, 1927, då Bauer tog fram den första skridskon där en skena fästes på en känga, vilket kom att förändra hockeyn helt. Sedan dess har Bauer fortsatt utvecklingen av branschens mest eftertraktade produkter, däribland de oerhört framgångsrika produktserierna SUPREME ®, VAPOR ® och NEXUS ®.


För ytterligare information, kontakta:
Johan Cahling, vice klubbdirektör, Brynäs IF, på tel. 070-269 99 27
Marcus Johnsson, Marketing Manager Europe, Bauer Hockey, på tel. 031-705 52 09



Bild: Från vänster Roger Keszei Managing director Bauer Hockey AB & GMBH, Marcus Johnsson, Marketing Manager Europe, Bauer Hockey, Johan Cahling, vice klubbdirektör, Brynäs IF