- Tanken är att man ska bli inspirerad och få en massa nyttiga och roliga tips med sig hem efter den här dagen, berättar Anna-Karin Widehammar, konferensansvarig. Och det gäller oavsett om man vill jobba med kultur i förskolan, skolan eller i andra sammanhang där man träffar barn. Konferensen är öppen för alla!

Det stora dragplåstret för dagen är Anne Bamford, professor vid London University of Arts, som skrivit boken The Wow Factor.

- Hon är en omtyckt föreläsare som reser världen runt och förmedlar sin kunskap om kulturens betydelse för goda skolresultat.

Konferensen ingår i Skapande skola och flera aktörer samarbetar i projektet. Litteraturhuset i Sandviken, Kulturskolan i Hudiksvall, Folkteatern i Gävle och Kulturutveckling Gävleborg är alla med och bidrar på olika sätt. Dessutom kommer Maria Söderling från Lund, som forskat kring filmens möjligheter i undervisningen. Och så framför gruppen Mondeeo en ljus- och ljudshow.

- Alla sinnen ska få uppleva!

Evelina Wesslén är nyanställd vid Kultur Hudiksvall med uppdraget att leda Skapande skola i kommunen.

- Det känns väldigt spännande, säger hon. Konferensen är en viktig del för att inspirera och ge verktyg för att arbeta med kultur på olika sätt och fördjupa arbetet med skapande skola-projekten.

Mer information om konferensen finns här: http://www.hudiksvall.se/Uppleva--gora/kultur/nyheter/Jag-kan-jag-vill-jag-vagar/