Under den tre dagar långa kongressen, som äger rum på Gävle konserthus, möts tjänstemän och förtroendevalda inom nämnder och styrelser som hanterar plan- och bygglovsfrågor, för utökad kunskap och möjlighet att utbyta erfarenheter.

Elisabeth Jonsson, förvaltningschef och Åsa Larsson, bygglovschef på Samhällsbyggnad Gävle är mycket glada för beskedet.
- Vi har tillsammans med Gävle Convention Bureau gått in med en ansökan om att få arrangera FSBS utbildningsdagar, och det känns både roligt och hedrande att få värdskapet för dagarna 2016, säger Elisabet Jonsson.
- Sådana här möten gör att människor knyter kontakter och bildar nätverk, får inspiration, nya idéer, och kraft att jobba vidare hemma i sin egen kommun, säger Åsa Larsson. Gävleregionen har ett flertal unika och framgångsrika projekt som pågår och som vi gärna delar med oss av till resten av Sverige. Under dagarna kommer vi att visa upp bland annat Gävle Strand, planerna kring Å-rummet, Gavlehov och Kungsbäcksområdet med nya studentbostäder och Mackmyras Whiskyby.

Gävle Convention Bureau är också mycket nöjda över att Gävle får den stora kongressen till Gävle.
– Att locka ett möte, en konferens eller kongress till sin stad är viktigt, säger Elisabeth Hugg på Gävle Convention Bureau. Det skapar arbetstillfällen, stärker stadens varumärke och bygger stolthet. Ett möte av den här storleken omsätter närmare 4 miljoner kronor som landar hos våra lokala företagare.