Henrik är född och uppvuxen i Sandviken och gick hela grundskolan på Björksätraskolan. Därefter blev det Energi & VVS-programmet på Bessemergymnasiet. Yrkeskarriären inleddes som hantverkare, möbelmonterare, fraktare samt som stegvalsare på Sandvik.

Artistkarriären startade med jobb på Lanzarote som showartist åt Fritidsresor. Därefter har han jobbat som showartist och Sångare på Restaurang Oakley´s i Göteborg och Wallmans Golden Hits i Stockholm. 2008 startade han det egna företaget 202 Entertainment. Det blev aldrig någon militärtjänstgöring då Henrik fick frisedel redan vid mönstringen.
– Ja, jag hade nedsatt hörsel redan från födseln så de sa att det skulle bli senare, men än idag har jag inte blivit kallad till vare sig någon lump eller mönstring.

Har du alltid varit intresserad av showbusiness?
– Då jag är uppvuxen i en väldigt musikalisk och teatralisk familj så var det redan i tidig ålder lätt för mig att sjunga stämmor längst bak i kyrkan som mor och far hade övat på länge. Vid cirka 10 års ålder började jag spela trummor och har alltid gillat att imitera, få folk att skratta och att serva andra. Så med den kombinationen blev det ju självklar vad jag jobbar med idag. Dessutom tycker jag om att chocka mig själv och har väl alltid velat utmana mig själv med mottot ”allt är möjligt bara man vill”!

Vad var det som fick dig att börja och våga ta steget till underhållningsbranschen?
– Det som fick mig att börja var att jag kände att jag inte riktigt fick utlopp för mina känslor och sprallighet på de olika jobb jag hade. Jag vågade ta steget mycket för att jag hade vänner och min familj runt omkring mig som dessutom övertygat mig om att jag skulle passa in i denna konstnärliga värld. Vilket jag med facit i hand tror att dom hade helt rätt i.

Vilka är dina musikaliska förebilder?
– Oj, det är många som inspirerat. Michael Bubl’e, David Foster, Brian McNight, Tomas Ledin, Bruno Mars och Benny Andersson för att nämna några.

Hur ser dagarna ut just nu?
– Nu så är ju den nya Showen °Emotions° på Hits For You i full gång så jag står på scenen torsdag till lördag. Oftast är jag ledig måndag och tisdag. Då brukar jag vilja ta det väldigt lugnt och känna att jag verkligen är ledig. Det brukar bli en del turer till huvudstaden och kolla till min lägenhet. Dessutom vill jag ju träffa min familj och mina vänner. De perioder vi har uppehåll med showen åker jag gärna på spontana weekends vilket jag lovat mig själv att börja göra mer.

Du är ju lite av en allkonstnär, vad består dina arbetsuppgifter av?
– Arbetsuppgifterna är i huvudsak: sångare, showartist, dansare och imitatör. Dessutom jobbar jag ju mycket med marknadsföring till Hits For You samt gör en del radio- och TV-reklam liksom Disney-dubbningar i Stockholm. Det blir även olika eventuppdrag som jag syr ihop till kunder som väljer att abonnera hela showen utanför showrestaurangen. Det brukar kunna bli riktigt häftiga tillställningar.

Vad är du mest stolt över så här långt i din karriär?
– Att jag vågade ta steget från allra första början. Dessutom är jag otroligt stolt över att kunna få jobba med detta och ha så fina och otroligt proffsiga personer runt omkring mig.

Vad är dina synpunkter om näringslivet i regionen?
– Jag tycker fördelarna är att människorna i Gävleborg verkar väldigt stolta över något som finns på hemmaplan då man inte behöver åka till stora staden för att uppleva något fantastiskt. Det går lika bra här i regionen. Jag gillar att folk vågar satsa på restauranger och vågar prova på nya saker som sticker ut lite mer.

Är det några personer som betytt särskilt mycket för dig?
– Det är definitivt mina föräldrar och min bror Håkan (nästan 202) med familj som bor i fina Sandviken, samt alla de nya kollegor jag fått i och med starten av showen på ”hemmaplan”. Min nya kollega och partner Ruzze Pour, Pernilla Robson, Maria Doverud, Peter Ericsson, Johan Lund Andersson, Hanna Jämtsäter för att nämna några. Dessutom har jag träffat på och lärt känna väldigt många olika företagsledare i regionen och jag tycker i princip att alla är väldigt tillmötesgående och proffsiga.

Vilka är då dina favoritplatser här i regionen?
– Åhh, ja… jag är ju uppvuxen här så det måste bli på Sandslingan 11 i Sandviken. Det hus som min pappa byggde på 70-talet. Dessutom så spenderade jag mina somrar i Vårvik i Gävle. Det är ännu idag en favoritplats med vattnets närhet, lugnet och tystnaden. Jag är faktiskt en tänkare och gillar att ha det mysigt och lugnt omkring mig då jag inte jobbar.

Hur ser framtidsplanerna ut?
– Planen just nu är att köra vidare med showen varje helg. Målsättningen är att kunna arbeta med detta så länge jag vill och orkar. Det gäller så klart att ta det lugnt mellan varven så att jag orkar då det tar mycket energi av allt arbete på scenen.
Jag har lovat mig själv att ta lite mer ledigt och bara njuta i nuet och ta dagen lite mer som den kommer.
I framtiden ser jag dock att Hits For You och showen lever kvar om 15 år. Att konceptet utvecklas varje år med nya shownummer, att det kommer fler och nya gäster från olika delar av landet samt att diskoteket och karaoken fortsätter att vara lika populära och välbesökta som idag.
Jag har dessutom ett par stora saker på gång men inget jag kan avslöja i det här läget.
Däremot kollar jag faktiskt på hus här i trakten. Om det sedan blir Sandviken eller Gävle får jag se!

Vad vet vi då inte om Henrik?
– Jag kan gå ner i spagat, slår otroligt långt i golf (om bollen väljer att gå rakt vill säga), gillar färgen lila samt tycker om heminredning och design. Som 15-åring sålde jag jordgubbar och rökt sik strax ovanför Hagsta Krog. En gång fick jag sälja till självaste Lill-Babs. Jag blev så pass nervös och lovade bort 10 liter jordgubbar och tog betalt - men jag hade bara 5 liter kvar…

Fakta
Namn: Henrik Sundström
Titel: Sångare, showartist, showproducent, grundare och delägare i Hits For You.
Ålder: 37 år.
Längd: 202 cm.