– Vi startade verksamheten i en lägenhet i dåvarande Gamla Grand (nuvarande Elit Hotell) men redan efter ett år kunde vi etablera oss i lokaler som svarade mot vår definition av framidens bankbehov, berättar bankchef Peter Löwenborg. Gävle Strand var inget självklart bankläge då – men det svarade mot vår kravspecifikation på den framtida bankverksamheten.

Personliga möten i avspänd atmosfär med ett kundanpassat datasystem som underlag stod högst på önskelistan. Lätt för kunderna att nå oss fysiskt; goda parkeringsmöjligheter men nära till alla stadsdelar var ett par viktiga fysiska krav.
En liten bit bort men ändå nära centrum.
Läget vid Gävle Strand med utsikt över hela inloppet och havet som horisont gör oss dagligt kreativa. Vi känner att det smittar av sig på våra kunder i vårt dagliga arbete.
Vårt koncept har utvecklats under de gångna 10 åren och det har starkt bidragit till utvecklingen inom vår lokala bank.
I början var vi tre anställda idag är vi tio, våra möjligheter att erbjuda personlig service till privatpersoner och företagare har därmed successivt utvecklats.
- Vår analys för 10 år sedan har bekräftats. Gävle är en intressant marknad, säger Anders Rex Vice VD i Danske Bank och ansvarig för etableringen i Gävle. - Vi hade som målsättning att rekrytera de allra bästa bankmänniskorna från den lokala marknaden i Gävle, vi kan nu konstatera att strategin var lyckad. Vi har fått mer än den tillväxt och utveckling vi hoppades på, tillägger Anders Rex.
- Till oss kommer såväl de företags- som de privatpersoner som ställer lite högre krav på sin bank. Kunder som vill ha hög kompetens, snabba besked och ett personligt engagemang utöver det vanliga. Vi är en bank som inte sitter fast i gamla traditioner utan både vågar och tänker nytt.
- Vi har som målsättning att växa även fortsättningsvis under nästa 10 års period med både Företags & Privatpersoner säger chefen för Danske Bank i Gävle Peter Löwenborg.
- Danske Bank blev 2014 utsedda till Årets Affärsbank av Finans Barometern. Den utmärkelsen är vi väldigt stolta över! avslutar Peter Löwenborg.


För med information, vänligen kontakta:
Peter Löwenborg
Bankchef
076-836 98 61
peter.lowenborg@danskebank.se