Under det första verksamhetsåret med Robert och Anita Ahlgrens donationsfond, 2014, har åtta företag fått dela på 1.3 miljoner kronor. Vid den första utdelningen utsågs två företag i Gävle, ett i Torsåker och ett i Bollnäs. Alla med vitt skilda verksamheter: läkemedel, industri samt design av möbler och barnkläder.
Ove Anonsen, ordförande för Ahlgrenska donationsfondens styrelse: - Familjen Ahlgrens önskan är viktig för oss som idag hanterar fonden och dess medel. De var entreprenörer som inte gjorde som alla andra. Deras önskan var också att premiera regionala företag med en vilja att säkerställa befintliga arbetstillfällen på hemorten, alternativt satsa för att växa. Internationella satsningar i olika former är också något som fonden tar stor hänsyn till. I Ahlgrens egen företagshistoria är det tydligt att den internationella försäljningen till en början iscensattes av familjen själv.
Nu är det dags att vässa pennan for dig som inser att du passar in på kriterierna för Ahlgrenska donationsfonden! Fondens stöd delas ut två gånger per år och nästa ansökan ska göras senast den 31 oktober i år. 2015
Mer information och ansökningsformulär: http://ahlgrensdonationsfond.se/